Защо е добре да използваме интервали в паролите си


Паролите са ключовият фактор, който може да ни предпази от различните заплахи в интернет. Въпреки това много потребителите подценяват ситуацията. Използването на съчетания от типа "123456", "qwerty" и "password" е сигурна гаранция, че хакерите за кратко време ще пробият защитата на профила Ви. Колкото повече символи и букви използвате, толкова по-добре за Вас. Ако се притеснявате, че няма да ги запомните, можете да се доверите на мениджъри за пароли.


Един от полезните съвети е да използвате съчетание от няколко думи или фрази. Така не само ще затрудните хакерите, но и по-лесно бихте запомнили такава парола. Дори и най-елементарната комбинация от няколко думи може да се окаже достатъчно дълга и сложна, за да Ви предпази, предава BusinessInsider. Може и да не сте се замисляли, но добавянето на празни интервали е трик, който ще направи паролата ви по-сигурна. Тази функция се поддържа от Google и Facebook.


Добавянето на празен интервал между другите букви ще Ви позволи да затрудните максимално хакерите и се препоръчва от доста специалисти. Софтуерните алгоритми и приложения на киберпрестъпниците не обръщат внимание на тази особеност и ще изпитат сериозни проблеми в пробиването на паролата Ви. Разбира се, това са съвети с препоръчителен характер като крайното решение е въпрос на личен избор. Все пак не забравяйте, че паролата е най-мощното Ви средство срещу хакерите.