Facebook тестват по-добра функция за разглеждане на снимки в профилите ниFacebook е платформа, създадена да улесни комуникация между потребителите. Огромната популярност на социалната мрежа, обаче промени значително предназначението ѝ през годините. Така например днес доста хора използват своите акаунти, за да откриват атрактивно съдържание и да стават част от различни общности във Facebook. Няма да е пресилено да кажем, че голяма част от потребителите използват профилите си, за да разглеждат снимките на приятелите си.


Именно това продължава да бъде една от най-използваните функции на социалната мрежа. От компанията са наясно със ситуацията и експериментират с нов дизайн на секцията, от която можем да отваряме изображения във Facebook. Концепцията предвижда да се оптимизира интерфейса на този раздел по такъв начин, че да е максимално удобна за собствениците на смартфони. Данните са на софтуерния инженер Джейн Уонг, която често ни е съобщавала за предстоящи подобрения в социалната мрежа.


Досега бе много трудно да различите две изображения, които изглеждат еднакво и се опитвате да ъплоуднете в своя профил. Това е така, тъй като няма как да ги видите във "Full Screen", за да прецените сами. Новата версия на мобилното приложение на Facebook ще отстрани този проблем като позволи да уголемите снимките. Необходимо е да задържите продължително пръстта си върху малката икона на снимката, като функцията вероятно ще е налична и за iOS.


Източник: digital.bg