Instagram започва да крие броя „харесвания“, които потребителите получаватСоциалната мрежа Instagram скрива броя на харесванията под публикациите в няколко държави, включително в Австралия и Япония, за да "премахне напрежението" върху потребителите.


Опитът означава, че хората ще виждат под публикациите на приятелите си едно име на човек, който е харесал, следвано от "и други", вместо от конкретен брой хора. Самите публикуващи все още ще виждат броя на харесванията на собствените си постове.


Промяната се въвежда заради опасения, че социалните мрежи допринасят за понижаване на самооценката и създават усещане сред младите хора, че не се вписват сред останалите от поколението си.


Instagram стартира подобен опит в Канада през месец май, а сега това се тества и в Австралия, Нова Зеландия, Ирландия, Италия, Япония и Бразилия, съобщават от компанията за Би Би Си. „Надяваме се, че този тест ще премахне напрежението от това колко лайка ще получи един пост, така че да може човек да се фокусира върху споделянето на неща, които обича“, казва Миа Гарлик - директор политики във Facebook Австралия и Нова Зеландия.


Целта по думите ѝ е потребителите да се почувстват по-малко съдени и да се види дали тази промяна може да помогне на хората да се фокусират по-малко върху харесванията и повече върху разказването на своята история.

Към момента броят на харесванията за много хора е измерител на това колко успешни са или колко популярни в Instagram. Изследвания показват, че тази незабавна обратна връзка може да стимулира самооценката на едни, но да потисне други хора.


От Instagram посочват, че тестът няма да засегне инструментите за измерване за маркетинга на бизнеса. Потребителите все още ще могат да виждат списък на хора, които са харесали съдържанието на други като кликнат върху него.


Източник: manager.bg