WhatsApp вече е най-популярното мобилно приложение за смартфони в светаКогато стане въпрос за най-популярното мобилно приложение първата асоциация, която повече от нас правят вероятно е свързана с Facebook или Google. Логичен избор с оглед факта колко много хора използват услугите им всеки ден. Ако и Вие споделяте същото мнение, ще Ви информираме, че друго заглавие може да се похвали, че е най-използваното мобилно приложение в индустрията. Може да ви прозвучи странно, но това е WhatsApp. Данните са генерирани от последния доклад на App Annie, предаде VentureBeat.


Специалистите им също така твърдят, че WhatsApp е изпреварило по популярност Facebook още през септември и е задържало преднината си досега. Това е любопитно, тъй като именно Facebook е собственик на WhatsApp, но определено показва, че придобиването определено си заслужава инвестицията. Припомняме Ви, че компанията плати внушителните $19 млрд., за да получи правото да купи мобилното приложение преди пет години. Сегашните данни показват, че това решение напълно оправдава инвестицията.


Аpp Annie не публикуваха конкретни цифри за популярността на WhatsApp, но някои от графиките им показват, че приложението се използва от над 1.8 млрд. потребители. За да изпревари Facebook, това означава, че социалната мрежа е редуцирала осезаемо активната си база, която бе над 2 млрд. в началото на 2018 г. Според информацията WhatsApp регистрира добри резултати в редица страни, но в САЩ дори не попада в челните десет. Най-популярни в тази държава са Facebook и Messenger.